Therapie

Home $raquo; Therapie
Therapie 2017-08-22T12:15:49+00:00

Nu Beter Worden, Zo Pakken wij Dat Aan

Ons doel is u te helpen uw lichamelijke klacht te verminderen zodat uw lichaam weer gezond is. Hierdoor bent u niet meer beperkt en kun u weer  werken, bezig zijn met uw hobby’s of weer actief bezig zijn met sport.

Wij geloven niet in algemene fysiotherapie maar in specialisaties. Daarom zijn onze therapeuten gericht opgeleid en verdeeld in  behandelteams met specifieke kennis van een bepaald gewricht of therapiesoort. Zo bent u verzekerd van de beste zorg.

Wij beschikken over een uitgebreid therapieaanbod zodat u altijd de behandeling krijgt die het beste aansluit op uw wensen en doelen. Onze aanpak is gericht op een duurzaam herstel waarbij de kans op herhaling van klachten minimaal is.

Een Goede Diagnose, De Juiste Metingen, De Beste Start

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk te weten wat uw klachten veroorzaakt. Voor een juiste diagnose is een goed onderzoek nodig. Een echo, metingen van de spierkracht, stabiliteit van de knie of een longfunctietest zijn een paar voorbeelden van diagnostiek die uw klacht inzichtelijk maken. Als we een goed beeld hebben van uw klacht bespreken we uitgebreid de mogelijkheden om uw klachten snel te doen afnemen. Doelgericht en zo effectief mogelijk.

Waarom meten?

Is er sprake van een peesirritatie of een scheur? Is uw knieband deels of geheel gescheurd en is er wel voldoende spierkracht aanwezig. Het is belangrijk een antwoord te krijgen op dit soort vragen om een effectieve behandeling te kunnen starten.
Om u goed voor te kunnen lichten wat u kunt verwachten van een natuurlijk herstel of een eventuele behandeling is een goede diagnose van belang. U wilt toch ook weten waar u aan toe bent?
Het is fijn als een behandeling helpt, u minder pijn heeft en weer leuke dingen kunt doen. Maar het is nog fijner dt dit zo snel mogelijk gebeurd. IS de ingezette therapie effectief, moet er een aanpassing komen in het behandelplan etc. Het is fijn te weten dat het behandelresultaat wordt gemeten. zo weet u dat er geen kostbare tijd en energie wordt verspeeld en dat u zo snel mogelijk weer fit bent.

Echografie-Schouder-mrt-093

Echografie

Spierkracht

Banner-KneeLax1200x400

Stabiliteit van knie

Bepalen Van De Meest Effectieve Therapie – Ons Therapieaanbod Op Een Rij

Heeft u gezondheidsproblemen die het moeilijk maken om te bewegen, of die u belemmeren bij uw dagelijkse taken? Dan is fysiotherapie een uitstekende therapievorm.

Fysiotherapie is erop gericht dat de dagelijkse taken en activiteiten gemakkelijker worden. Onze therapeuten hebben als doel dat u uw werkzaamheden en hobby’s weer volledig kunt hervatten of dat u weer volledig inzetbaar bent in uw favoriete sport.

Fysiotherapie helpt uw lichamelijk functioneren te verbeteren en uw conditie te herstellen, u kunt beter bewegen en de pijn wordt verlicht. Ook bevordert fysiotherapie het herstel na een operatieve ingreep.

Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh werkt veel samen met artsen in de regio. Zij kunnen fysiotherapie voorstellen bij (sport)letsels of langdurige gezondheidsproblemen, zoals:

  • rugpijn
  • pees-, spier-, bandletsels zoals een voorste kruisband (VKB) letsel
  • een meniscus scheur
  • artrose en reumatoïde artritis
  • COPD

Onze therapeuten zijn deskundigen op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Zij geven u graag advies, begeleiden en behandelen uiteenlopende lichamelijke klachten zoals pijn, zwelling en aandoeningen aan spieren, pezen, banden, gewrichten of zenuwen.

Kijk hier welke van onze therapeuten u het beste van dienst kan zijn.

nl4

Manuele therapie is een aanpak met specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast. Manuele therapie heeft als doel gewrichten beter te laten functioneren en houding en bewegingen te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar door een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wat kunt u verwachten?

minder pijn
een grotere bewegingsvrijheid
verminderde ontsteking
verbeterde genezing

Voorbeelden van klachten die onze manueel therapeuten kunnen behandelen:

– hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
– nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
– lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
– hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
– duizeligheid bij het bewegen van de nek
– kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
– heupklachten

Naast bovenstaande indicaties zijn kan de inzet van manuele therapie in een behandeltraject van grote meerwaarde zijn. Zo is uw therapie altijd op maat en herstelt u het snelst.

Kijk hier welke van onze therapeuten u het beste van dienst kan zijn.

Onze sportfysiotherapeuten helpen u graag als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan uw conditie behouden.
Uw behandelplan en revalidatieschema worden afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Binnen deze oefenprogramma’s, wordt sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.

Naast deze oefenprogramma’s besteden onze  sportfysiotherapeuten veel aandacht aan preventie en advies om ervoor te zorgen dat u kunt blijven sporten en herhaling van dezelfde sportblessures wordt voorkomen.

Onze sportfysiotherapeuten zijn nauw betrokken bij Clubsupport waarbij de in sportmedische begeleiding van sportclubs wordt ondersteund. Lees hier meer over Clubsupport

Naamloos-3

Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh heeft reeds meer dan 10 jaar ervaring met Shockwave therapie. In die periode hebben we de nodige expertise opgebouwd als het gaat om deze specifieke behandeling. Daar waar nodig maken we gebruik van echografie om een compleet beeld te krijgen van het letsel. Met deze combinatie gaan onze shockwave therapeuten voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Heeft u chronische pijn door ontstekingen en of verkalking van peesstructuren en/ of slijmbeurs? Wellicht is Shockwave therapie dan de beste behandeling voor u. Shockwave therapie is als behandelmethode wetenschappelijk goed onderbouwd, modern en erg doeltreffend.

Shockwave therapie wordt al decennia lang succesvol gehanteerd bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt shockwave therapie steeds meer toegepast in orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie. Door middel van geluidsgolven wordt het lichaamseigen weefselherstel gestimuleerd.

Shockwave therapie in combinatie met echografie
Met echografie kan de effectiviteit van de shockwave behandeling worden vergroot. Of u in aanmerking komt voor een echo bespreken we tijdens uw aanmelding en is afhankelijk van uw klacht.

Behandeling
Na 4 behandelingen wordt het resultaat geëvalueerd. Indien noodzakelijk volgt een 2e sessie van maximaal 4 behandelingen.

Behandelresultaat
80% van ons cliënten bestand wat is behandeld met Shockwave therapie had binnen 2 tot 5 sessies grotendeels of zelfs een volledige pijnafname.

Alle voordelen op een rij

Uitstekend genezingspercentage
Geen anesthesie noodzakelijk
Milde behandeling
Verbeterde mobiliteit en levenskwaliteit
Betaalbare therapie

Wilt u ook snel van uw pijn af? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten.

dry-needling1Dry Needling is een nieuwere behandelmethode welke we sinds een aantal jaren toepassen binnen onze praktijk. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Waar richt de behandeling zich op?
De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal uw therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Hoe voelt dry needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Wat gebeurt er daarna?
U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Heb je al langer pijn aan de achillespees tijdens het hardlopen? Kom je maar niet van die tenniselleboog af? Is de schouder alweer de reden dat je niet mee kunt trainen? Wanneer de klacht maar niet overgaat of zelfs erger wordt, kan EPTE uitkomst bieden. Binnen 4 tot 6 behandelingen zal EPTE de pijn verminderen zodat je beter kunt bewegen en kan een eventuele operatie voorkomen worden. Naast de EPTE- behandeling zal je een op maat behandelplan krijgen om de oorzaak van de klachten te behandelen en ervoor te zorgen dat de klachten ook op lange termijn weg blijven.

Klik hier voor meer info over EPTE

Afspraak maken

Blijf niet langer doorlopen met uw pijn en laat u adviseren door een van onze specialisten

Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh | Gezond worden, Gezond blijven
Afspraak maken

Wat Kunt U Verwachten?

Intake
Tijdens een uitgebreide intake vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw beperking/ letsel. Op basis hiervan worden behandeldoelen en een behandelplan opgesteld. Aanvullend worden een aantal testen en vragenlijsten afgenomen om een volledig beeld te krijgen van uw specifieke situatie. Dit vormt meteen ons uitgangspunt. Tijdens het behandeltraject wordt de voortgang van uw herstel goed bijgehouden en worden de testen en vragenlijsten indien noodzakelijk herhaald.

Het behandelproces
Het doel van uw behandeling kan zijn het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit of uw uithoudingsvermogen. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, manuele verrichtingen, massage of  shockwave therapie en vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen. Wij houden uw voorgang nauwgezet bij in een uitgebreid dossier. Dit is de routemap van uw behandeling waarmee wordt beoordeeld of de behandeldoelen zijn gerealiseerd.

De outtake
Tijdens een uitgebreide outtake aan het einde van het behandelproces worden  de voor u relevante eindmetingen en vragenlijsten afgenomen. Er wordt geëvalueerd of de vooraf gestelde behandeldoelen zijn bereikt en er wordt een verslag naar de huisarts en/ of specialist verstuurd. Al deze gegevens worden digitaal opgeslagen in uw dossier.

Top